جشنواه شیره پزی شهر جهانی انگور امسال در روستای
ازناوله

به گزارش سوالات احکام و شرعی در خبر جشنواه شیره پزی شهر جهانی انگور امسال در روستای
ازناوله
به گزارش خبرنگار سایت احکام، ملایر به عنوان قطب تولید انگور استان همدان بوده و سالانه بیش از ۲۷۰ هزار تُن انگور و بیش از ۵۰ هزار تُن کشمش در شهرستان ملایر تولید می‌شود.
سال ۱۳۹۷ بود که انگور ملایر در سازمان جهانی خواروبار کشاورزی (فائو) به ثبت رسید و ملایر مشان جهانی انگور را دریافت کرد.
همه ساله همزمان با ایام سایت احکام جشنواره‌های مختلفی در سطح استان همدان برگزار می‌شود که یکی از این جشنواره‌ها جشنواره شیره پزی ملایر است.
سیزدهمین جشنواره شیره پزی ملایر اما امسال متفاوت‌تر از سالهای گذشته به مدت دو روز در روزهای ششم و هفتم سایت احکام ماه بعد از ۱۲ سال برگزاری در روستای مانیزان برای سیزدهمین سال در روستای ازناوله ملایر برگزار شد.
ازناوله در ۱۳ کیلومتری ملایر و از روستاهای همجوار با جوزان و مانیزان است که امسال برای اولین سال میزبان جشنواره شیره پزی بود.
در این جشنواره محسن معصوم زاده با اشاره به اینکه گردشگری یکی از مهمترین پایه‌های اقتصاد است اظهار کرد: گردشگری علاوه بر ایجاد چرخه اقتصادی و تحرک اقتصادی در بین مردم، موجب شور نشاط در بین مردم و تبادل فرهنگ‌ها و شناسایی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی کشور می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه همزمان با هفته گردشگری برای توسعه این فرهنگ، جشنواره‌های مختلفی در سطح استان با فرهنگ‌های بومی هر منطقه در حال برگزاری است افزود: جشنواره شیره‌پزی در ملایر در روستای ازناوله با استقبال چشمگیر مردم مواجه شد.
وی ایجاد امید، نشاط و شادی، معرفی ظرفیت‌ها و داشته‌های تاریخی و فرهنگی و عرضه فرهنگ این منطقه را از اهداف برگزاری این جشنواره دانست و تصریح کرد: قرار گرفتن مردم در کنار یکدیگر از نقاط مختلف کشور در یک فضای شاد و صمیمی و امن، از زیبایی‌هایی این جشنواره است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به جهانی بودن ملایر با دو نشان منبت و انگور به عنوان نگین استان همدان افزود: باید از همه ظرفیت‌های این شهرستان برای جذب گردشگر استفاده شود.
معصوم علیزاده گفت: برای مرمت قلعه تاریخی روستای ازناوله، هر چه از سوی مالکان و اهالی این روستا هزینه شود، به همان میزان میراث فرهنگی نیز برای مرمت آن هزینه خواهد کرد.
حجت الاسلام احد آزادیخواه نیز با بیان اینکه جشنواره‌های زیادی در ملایر در حال برگزاری است، خواهرخواندگی ملایر با کوکند ازبکستان را یکی از اقدامات خوب دولت سیزدهم و اتفاقات خوب برای این شهرستان دانست.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: این اتفاق رونق اقتصادی و تجاری و تقویت ارتباطات ۲ کشور را به دنبال دارد و اتاق‌های بازرگانی دو کشور می‌توانند فرآیند جدیدی را آغاز کنند.
وی ضمن تقدیر از میزبانی خوب مردم و مسئولان روستای ازناوله در این جشنواره افزود: امروز فصل جدیدی در حوزه گردشگری پیش‌روی ملایر باز شده است.
آزادیخواه یادآور شد: ظرفیت‌های بسیار خوبی همچون تولید فرآورده‌های انگور ملایر می‌تواند بستر اشتغال را فراهم کند، و تسهیلات اشتغالزایی برای ایجاد مشاغل خانگی از منابع مختلف پرداخت شود.
سلمان اسماعیلی نیز رونق روز افزون صنعت گردشگری و معرفی بیشتر نشان جهانی کشمش و انگور ملایر را از اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد و گفت: امروز شاهد برگزاری سیزدهمین جشنواره شیره پزی ملایر در روستای ازناوله هستیم.
فرماندار ویژه ملایر بیان کرد: سالانه با پخت شیره و سایر مشتقات انگور در روستاهای مختلف ملایر از جمله دره تاریخی و جهانی جوزان محصولات خوب و با کیفیتی به بازار عرضه می‌شود.
اسماعیلی با بیان اینکه این محصول اشتغال خوبی برای مردم منطقه ایجاد کرده است، افزود: باید تلاش کنیم روز به روز این سوغات سنتی ملایر را به مردم معرفی کنیم.
این جشنواره که با برنامه‌ها متنوع همراه بود غرفه‌های فروش محصولات کشاورزی و به ویژه مشتقات انگور برای پذیرایی و بازدید از گردشگران و شرکت کنندگان در جشنواره نیز برپا شد
آش و نان محلی، چای ذغالی، کارگاه‌های شیره پزی و توضیح مراحل پخت شیره و ده‌ها برنامه شاد و مفرح و در پایان نور افشانی از جمله برنامه‌های این جشنواره در روستای ازناوله ملایر بود. امیدوارم از خبر جشنواه شیره پزی شهر جهانی انگور امسال در روستای
ازناوله
راضی بوده باشید.

جشنواه شیره پزی شهر جهانی انگور امسال در روستای
ازناوله  در تاریخ ۲۰۲۳-۰۹-۳۰ ۰۲:۴۰:۱۱