همه چیز در مورد انتخابات در لرستان
به گزارش سوالات احکام و شرعی در خبر همه چیز در مورد انتخابات در لرستان احسان یاوری در گفتوگو با خبرنگار سایت احکام با بیان اینکه هزار و ۱۰۰ نفر در لرستان مرحله پیش ثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی را انجام دادند، اظهار داشت: از این تعداد ۵۶۹ نفر اقدام به ثبتنام قطعی کردند.
تأیید صلاحیت ۶۷ درصد از داوطلبان انتخابات مجلس در هیئتهای اجرایی
وی با بیان اینکه از مجموع این ۵۶۹ نفر، ۱۵ نفر بعد از ثبتنام قطعی انصراف دادند، تصریح کرد: بقیه این افراد، وارد مرحله احراز صلاحیت در هیئتهای اجرایی استان شدند.
رئیس ستاد انتخابات لرستان با اشاره به اینکه در استان هفت حوزه انتخابیه اصلی داریم که در آنها هیئت اجرایی تشکیل شده است، افزود: هیئتهای اجرایی نیز متشکل از هشت نفر از معتمدین محلی هستند.
یاوری با تأکید بر اینکه افرادی که برای انتخابات مجلس در استان ثبتنام کردهاند از مراجع پنجگانه توسط وزارت کشور استعلام صورتگرفته است، بیان داشت: این مراجع پنجگانه نیز شامل دادستانی، ثبتاحوال، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه هستند که در خصوص سوابق و وضعیت افراد بررسی انجام دادهاند و اگر نکته منفی در سوابق افراد بوده استعلامها را پاسخ و به هیئتهای اجرایی ابلاغ کردند.
وی، ادامه داد: هیئتهای اجرایی علاوه بر استعلامهایی که دریافت کردهاند، خودشان هم تحقیقات محلی انجام دادهاند و بعد از دریافت استعلامها، اقدام به بررسی صلاحیت افراد کردند.
رئیس ستاد انتخابات لرستان با تأکید بر اینکه در این راستا در نهایت ۳۸۰ نفر مورد تأیید هیئتهای اجرایی در استان قرار گرفتند، افزود: ۱۱۸ نفر عدم تأیید و ۵۶ نفر نیز عدم احراز صلاحیت داشتند.
یاوری با بیان اینکه ۶۷ درصد از داوطلبان مورد تأیید قرار گرفتند، بیان داشت: ۳۰ درصد از داوطلبان عدم تأیید و عدم احراز و سه درصد نیز انصراف از داوطلبی داشتند.
هیئتهای اجرایی طبق قانون عمل کردهاند
وی با اشاره به اینکه یک مبنا برای بررسی صلاحیتها، استعلامهای صورتگرفته است، گفت: بخشی دیگری هم طبق اجازه قانون، تحقیقات محلی است که اعضای هیئتهای اجرایی انجام میدهند.
رئیس ستاد انتخابات لرستان با تأکید بر اینکه مجموع این ادله و مدارک، بعد از جمعآوری، در جلسه هیئت اجرایی طرح میشود، مورد بررسی قرار میگیرد، اعضا صحبت و گفتگو میکنند و در نهایت رأیگیری صورت میگیرد، عنوان کرد: این فرایندی است که در قانون مشخص شده که خوشبختانه در تمام حوزههای انتخابیه این فرایند را طبق مر قانون انجام شده و هیچ جا گزارشی مبنی بر اینکه خلاف قانونی صورتگرفته، دریافت نشده و این فرایند هم با نظارت شورای نگهبان انجام شده است.
یاوری، تصریح کرد: طبق آنچه که قانون تعریف و تعیین کرده و ضوابطی که در قانون مورد تأکید قرار داده، احراز صلاحیتها مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه هیئتهای اجرایی معتمدین محلی هستند که از سوی فرماندار انتخاب میشوند، عنوان کرد: این هیئتهای اجرایی باید مورد تأیید شورای نگهبان قرار گیرند و اگر تأیید نشوند، نمیتوانند وارد هیئتهای اجرایی شوند.
رئیس ستاد انتخابات لرستان با تأکید بر اینکه تمام تلاش فرمانداریها این بوده که در انتخاب افراد هیئتهای اجرایی نهایت دقت را داشته باشند و بر اساس قانون و آئیننامه قانون انتخابات باشند، افزود: بر اساس دستورالعملهای ابلاغی، دلایل عدم تأیید صلاحیت و عدم احراز صلاحیتها نیز مشخص است.
یاوری با بیان اینکه هیئتهای اجرایی ما هم دقیقاً طبق این دستورالعملها و قانون، کار را انجام دادهاند، افزود: اگرچه برای افرادی که عدم تأیید و عدم احراز صلاحیت شدهاند، این حق کاملاً پیشبینیشده که میتوانند شکایت خودشان را به هیئت نظارت شورای نگهبان با اسناد و مدارک اعلام کنند.
تلاش برای احراز هویت رأیدهندهها بهصورت برخط
وی در ادامه با اشاره به آغاز مرحله دوم تأیید صلاحیتها در هیئت نظارت، عنوان کرد: در نهایت افراد تأیید صلاحیت شده قطعی توسط شورای نگهبان اعلام میشوند.
رئیس ستاد انتخابات لرستان با بیان اینکه این فرصت بررسی صلاحیتها در هیئت نظارت، ۵۰ روز است، تصریح کرد: تا ۱۴ دیماه، بازه زمانی است که در قانون دیده شده تا شورای نگهبان راجع به افرادی که داوطلب نمایندگی مجلس هستند رسیدگی کند و در نهایت بعد از بررسی شورای نگهبان مرحله دوم بررسی و تأیید صلاحیتها به اتمام میرسد، اگرچه باز هم اینجا در قانون فرصتی پیشبینیشده که اگر افراد با عدم تأیید و عدم احراز صلاحیت مواجه شدند، دوباره میتوانند اعتراض کنند و به اعتراض آنها رسیدگی خواهد شد.
یاوری در ادامه سخنان خود با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای برگزاری انتخابات مجلس در استان، عنوان کرد: یکی از مسائل مهم، بحث آن تندهی شعب اخذ رأی است، احراز هویت افراد رأیدهنده بهصورت برخط خواهد بود که تلاش ما این است که تمام استان در روز انتخابات بهصورت برخط احراز هویت را داشته باشیم.
وی بیان داشت: تلاش ما این است که با همکاری دستگاههای مرتبط در تمام شعب، حتی روستایی و سیار، آن تندهی را بهصورت کامل داشته باشیم.
ثبتنام قطعی ۷ نفر برای انتخابات مجلس خبرگان
رئیس ستاد انتخابات لرستان در ادامه با اشاره به امکانات و پشتیبانیهای لازم شامل نیروی انسانی، تجهیزات موردنیاز، تأمین خودرو و… برای برگزاری انتخابات، بیان داشت: اینها در حال انجام است و همکاران ما در استانداری، فرمانداریها و بخشداریها در تلاش هستند که این امکانات و پشتیبانیهای لازم را به نحو مطلوب داشته باشیم.
یاوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز، عنوان کرد: هشت نفر در استان برای این انتخابات داوطلب شدند و از میان این هشت نفر، مدرک حوزوی یک نفر مشکل داشت و شرایط لازم در مدرک حوزوی ایشان وجود نداشت، در نهایت ثبتنام قطعی هفت نفر را در انتخابات مجلس خبرگان داریم.
وی گفت: فرایند بررسی و تأیید صلاحیت این افراد در اختیار شورای نگهبان است. امیدوارم از خبر همه چیز در مورد انتخابات در لرستان راضی بوده باشید.
همه چیز در مورد انتخابات در لرستان در تاریخ ۲۰۲۳-۱۱-۱۸ ۰۲:۳۷:۳۱