مصطفی غفاری
به گزارش سوالات احکام و شرعی در خبر مصطفی غفاری استان: تهران
حوزه انتخابیه: تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
پویش بزرگ انتخاباتی سوالات شرعی و احکام با عنوان «با سایت احکام انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مصطفی غفاری یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از وی، پاسخهایشان به دو سوال ملی و استانی سایت احکام میخوانید:
سوالات ملی:
* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
تخصص گرایی و استفاده مستمر از مشاوره نخبگان فکری از طیفهای مختلف سیاسی از الزامات تقویت نقش نظارتی و تقنینی مجلس است. در همین حال استفاده از مکانیزم شفافیت آرا و شفافیت دسترسی نمایندگان به منابع قدرت، پاسخگو کردن نمایندگان در برابر مواضع و آرای شأن میتواند به تخصصیتر شدن تصمیم گیری ها و قابل دفاع بودن تصمیمها کمک کند.
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
به دلایل مختلف کشور تحت تحریمهای اقتصادی شدیدی قرار دارد که بیشترین تأثیر را در زندگی و اقتصاد مردم دارد. در حالی که مردم با مشکلات زیادی مواجه هستند که سبد غذایی آنها را محدود ساخته است و حتی مردم از اینکه به بیماری ساده ای مانند سرماخوردگی مبتلا شوند و به دلیل هزینههای درمان وحشت دارند، طبیعتاً دیدن زندگی تجمل گرایانه نمایندگان مجلس و مسئولان موجب خشم، انزجار و ناامیدی آنها از نظام سیاسی و رأی دادن میشود. این تجمل گرایی باورهای رایج درباره فساد ساختاری شده را تقویت میکند..
* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟
مجلس نقش مهمی در تقویت حکمرانی پارلمانی و مردم سالاری و مردم محوری دارد. مجلس کارآمد نقش مهمی در قانون گزاری و ریل گذاری برای قوای دیگر و نظارتی و مطالبه گری از قوه مجریه را دارد. اگر مجلس در انجام این وظایف کارآمد باشد، جلب رضایت و مقبولیت مردم، نقش مهمی در توسعه سیاسی کشور ایفا خواهد کرد که به توسعه اقتصادی منجر میشود.
سوالات استانی:
* آلودگی هوا و فرسودگی حمل و نقل عمومی، یکی از رایجترین معضلات استان تهران است. برای حل این دو مساله چه برنامهای دارید؟
یکی از دلایل ناامیدی اجتماعی از مجلس، آسیبهای محیط زیستی و چشم انداز نگران کننده درباره محیط زیست و در نتیجه منابع طبیعی است که نه تنها زندگی جامعه کنونی را تحت تأثیر قرار داده، بلکه مردم را نسبت به سرنوشت نسل آینده خود نیز ناامید کرده است. مسلماً ریشه این مشکلات در سیاستهای گذشته محیط زیستی است و در نتیجه یکی از مطالبات مردم اصلاح این سیاستها است که باید از طریق تمرکز تخصصی و قانون گذاری و جلوگیری از سو استفاده و سوءمدیریت برای استفاده از منابع طبیعی و محیط زیست است و علاوه بر آن بر نقش مجلس در نظارت و حمایت جدی بر اجرای قوانین مرتبط با محیط زیست است.
*حاشیه نشینی و مهاجرت پذیری بالای تهران یکی از مسائلی است که استان تهران و به خصوص شهر تهران را همواره با خود درگیر کرده است. این دو معضل چگونه مدیریت میشوند؟
حاشیهنشینی و مهاجرت پذیری تهران بیشک مولود اصلی مشکلات و تنگناهای متنوع اقتصادی کشور است. این مشکلات از جمله بیماریهای خاموش محسوب میشود که توسعه اقتصادی کشور را با تأخیر دو چندان مواجه میکند. تغییر اقلیم که ناشی از مشکلات زیست محیطی است، محدودیت منابع اقتصادی و تمرکز منابع در شهرهای بزرگ چون تهران روند مهاجرت موجب خالی شدن روستاها و کم شدن جمعیت شهرهای کم برخوردار شده و در نهایت، نه تنها جمعیت در چند شهر بزرگ یا استان متمرکز شده و روند قطبی سازی کشور آغاز شده، بلکه به معضلات دیگر چون نارضایتی در شهرهای دور و پیامدهای امنیتی دیگر منجر شده است. بر این اساس به عنوان یک کاندیدای تهرانی برای مجلس، معتقد هستم حل بخشی از مشکلات تهران، در گرو همکاری با نمایندگان سایر استانها برای حل معضلات اقتصادی محلی و رونق شهرهای و روستاهای دور است که هم به نفع ملی و هم به نفع تهران است. بر این اساس اگر موفق به ورود به مجلس شوم، با نمایندگان سایر مناطق کشور همکاری نزدیکی برای برنامههای توسعه محور آنها خواهم داشت. امیدوارم از خبر مصطفی غفاری راضی بوده باشید.
مصطفی غفاری در تاریخ ۲۰۲۴-۰۲-۲۹ ۰۲:۴۱:۳۱