حکم گوش دادن به خوانندگی زن نامحرم , گوش دادن به آواز زن نامحرم
به گزارش سوالاعات شرعی احکام این روزها موضوع خوانندگی زنان که در برخی محافل و مجامع عمومی مطرح شده، واکنشهای متفاوتی را بر انگیخته است، با توجه به اینکه جامعه ما بر اساس اصول اسلام شکل گرفته است، آیا به راستی خوانندگی زنان در دایره بندگی و ایمان میگنجد؟!
بسیاری از آوازهایی که بانوان در مجلسی میخوانند، عدهای را در ارتکاب گناه بیاختیار میکند، این نوع آوازخوانی حرام است، پس این خوانندگی که اثر تضعیف کننده ایمان و پروای از گناه را داشته باشد، حرام است، به همین منظور در ادامه نظر آیتالله سید علی خامنهای و آیتالله ناصر مکارم شیرازی در خصوص خوانندگی زنان در ادامه میآید:
*آیتالله سیدعلی خامنهای
-اگر صداى زن (چه به صورت تک خوانی و یا همخوانی با زنان و یا با مردان ) به صورت غنا نباشد و گوش دادن به صداى او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسدهاى هم بر آن مترتّب نشود، اشکال ندارد، اگر مفسده داشته باشد و یا تحریک شهوت بکند، جایز نیست.
-س: آیا جایز است مردى غناى زن اجنبیه را به قصد لذت بردن از حلال خود گوش کند؟ آیا غناى زن براى شوهر و بر عکس جایز است؟ و آیا این گفته صحیح است که شارع مقدس غنا را به علت ملازمت آن با مجالس لهو و لعب و عدم انفکاک از آن دو حرام کرده و تحریم غنا ناشى از تحریم آن مجالس است؟
ج: گوش دادن به غنا که عبارت است از ترجیع صدا به نحوى که طربانگیز و مناسب با مجالس لهو و گناه باشد، مطلقاً حرام است، حتّى غناى زن براى شوهرش و بالعکس و قصد لذت بردن از همسر، استماع غنا را مباح نمىکند و حرمت غنا و مانند آن، با تعبّد به شرع ثابت شده و از احکام ثابت فقه شیعه محسوب مىشود و دائر مدار ملاکات فرضى و آثار روانى و اجتماعى نمىباشد، بلکه تا زمانى که این عنوان حرام بر آن صدق کند، حکم آن حرمت و وجوب اجتناب به طور مطلق است.
گوش دادن به موسیقی خوانندگی خواننده زن توسط مرد، از نظر مراجع حرام است که در ادامه مطلب، نظر سه مرجع تقلید را درباره این موضوع بخوانید.
مقام معظم رهبری
سؤال: آیا مرد می تواند به تک خوانی زن گوش دهد؟
جواب: گوش دادن به خوانندگی زن که غالباً مشتمل بر مفسده است، جایز نیست.
سوال: آیا جایز است مردى غناى زن اجنبیه را به قصد لذت بردن از حلال خود گوش کند؟ آیا غناى زن براى شوهر و بر عکس جایز است؟ و آیا این گفته صحیح است که شارع مقدس غنا را به علت ملازمت آن با مجالس لهو و لعب و عدم انفکاک از آن دو حرام کرده و تحریم غنا ناشى از تحریم آن مجالس است؟
جواب: گوش دادن به غنا که عبارت است از ترجیع صدا به نحوى که طربانگیز و مناسب با مجالس لهو و گناه باشد، مطلقاً حرام است، حتّى غناى زن براى شوهرش و بالعکس، و قصد لذت بردن از همسر، استماع غنا را مباح نمىکند و حرمت غنا و مانند آن، با تعبّد به شرع ثابت شده و از احکام ثابت فقه شیعه محسوب مىشود و دائر مدار ملاکات فرضى و آثار روانى و اجتماعى نمىباشد، بلکه تا زمانى که این عنوان حرام بر آن صدق کند، حکم آن حرمت و وجوب اجتناب به طور مطلق است.
آیتالله مکارم شیرازی
سؤال۱: شنیدن صدای آواز زن برای مرد نامحرم چه حکمی دارد؟
جواب: حرام است.
سوال۲: آیا گوش دادن به موسیقیهایی که زنان میخوانند، ولی آرام هستند و مناسب مجالس فساد نیستند، هم اشکال دارد؟
جواب: حرام است.
سوال۳: آیا گوش دادن به صدای زن خارجی با موسیقی ملایم اشکال دارد؟
جواب: گوش دادن به آواز زن جایز نیست و اگر موسیقی مناسب مجالس لهو و فساد نباشد، جایز است.
سوال۴: آواز خواندن زن براى زنان و براى شوهرش چه به صورت غنا و چه بدون غنا چه حکمى دارد؟
جواب: براى شوهرش و براى سایر زنان بدون غنا و بدون آهنگهاى مناسب لهو و فساد اشکال ندارد.
آیتالله سیستانی
سوال: شنیدن صدای زن تا چه حدی برای مرد نامحرم جائز است؟
جواب:گوش دادن به صدای زن نامحرم اگر از روی لذت نباشد و ترس افتادن در حرام نباشد اشکال ندارد