حامد بصیر سواری پور

به گزارش سوالات احکام و شرعی در خبر حامد بصیر سواری پور استان: لرستان
حوزه انتخابیه: خرم آباد و چگنی
شعار انتخاباتی: تحول و نو آوری، توسعه کسب و کار

پویش بزرگ انتخاباتی سوالات شرعی و احکام با عنوان «با سایت احکام انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
حامد بصیر سواری پور یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات سایت احکام در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:
رزومه:
-نام و نام خانوادگی: حامد بصیر سواری پور تاریخ تولد: ۱۳۶۸ وضعیت تأهل: متأهل تعداد فرزند: ۲
سوالات کشوری:
* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
گستردگی حیطه وظایف قوه مقننه، عدم سابقه نمایندگی جمع قابل توجهی از نمایندگان در ابتدای دوره‌های مجلس و همچنین تنوع پیشینه تحصیلی، تجربی، سیاسی، قومیتی و … نمایندگان موجب می‌شود تا توانمندسازی ایشان متناسب با ملزومات مورد نیاز برای ایفای نقش‌ها و وظایف نمایندگی، بیش از سایر قوا ضرورت یابد، بر این اساس به نظر می‌رسد یکی از محورهای کلیدی در ارتقا کارآمدی مجلس در این حوزه، عبور از رویکرد توانمندسازی منفعل با تمرکز بر رویکرد آموزش محور و حرکت به سوی توانمندسازی فعال با رویکرد قابلیت افزا و مسئله محور است، در این امتداد در گزارش حاضر اهم آسیب‌های نظام توانمندسازی نمایندگان مجلس در قالب سه دسته آسیب‌های ناظر بر پیش از ورود نمایندگان به مجلس، دوران نمایندگی و پایان کار مجلس طبقه بندی و ارائه شده است، همچنین براساس آسیب شناسی مذکور، راهکارهای ارتقای سطح توانمندی نمایندگان، در چهار حوزه به شرح زیر ساماندهی و تبیین شده است. ۱- توانمندسازی نمایندگان از مسیر ظرفیت‌های اجتماعی، ۲- توانمندسازی نمایندگان از مسیر ارتقا ظرفیت‌های فردی نمایندگان، ۳- توانمندسازی نمایندگان از مسیر اصلاحات ساختاری و فرایندی در نظام سیاسی، ۴- توانمندسازی نمایندگان از مسیر اصلاحات ساختاری و فرایندی مجلس.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
شفاف سازی در تمام حوزه‌های فردی و سازمانی مجلس
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟
در صورت تجمل گرایی مردم فقیر و محرومان را از یاد خواهند برد و نمی‌توانند قوانینی وضع کنند که به نفع محرومان باشد، برای پرهیز از تجمل گرایی شفافیت و نظارت به اموال نماینده قبل و بعد از نمایندگی امری ضروری است.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهم‌ترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟
کار مجلس ریل گذاری برای سایر قوا می‌باشد با ایجاد همکاری سرعت اجرای قوانین و پروژه‌ها بیشتر خواهد شد.
*مسئولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند، اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
ایجاد فساد در جامعه و باعث محروم ماندن جامعه خواهد شد.
*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟
با شفافیت و مطالبه گری از مسئولین
*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسئولیت دارد، برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخش زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
بعضی انگیزه‌های پوپولیستی و نمایش‌های انتخاباتی، دست‌اندازی به بودجه می‌کنند که این اقدام، نه تنها به توسعه منطقه منجر نمی‌شود بلکه در راه توسعه متوازن کشور نیز خلل ایجاد می‌کند، نمایندگان باید بر اساس سیاست‌های کلانی که مورد اشاره قرار گرفت اقدام نماید.
سوالات استانی:
* قرار گیری لرستان در جمع استان‌های اول تا سوم بیکاری کشور، لزوم کاهش نرخ بیکاری ایجاب می‌کند، لرستان برای کاهش نرخ بیکاری، دارای چه بسترها و زمینه‌هایی است؟
مهم‌ترین برنامه نخبه جوان حامد بصیر سواری‌پور جهت توسعه کسب و کار و ایجاد اشتغال: با توجه به اینکه جناب مهندس بصیر از نخبگان طراحی موتور کشور می‌باشد و سال‌ها از مدیران اجرایی شرکت بزرگ صنعتی ایران‌خودرو بوده و با توجه به اینکه شرکت ایران خودرو در نظر دارد شعبه جدیدی برای ساخت خودروهای برقی و هیبریدی خود احداث کند، ایشان در نظر دارد این شعبه جدید خودرویی را ان شاءالله در شهر خرم آباد احداث نماید، به طور کلی در یک خودرو، تعداد قطعات به طور متوسط به ۱۳۰۰۰ عدد می‌رسد، که اگر این تعداد قطعه در شهر و استان لرستان عزیز ما تولید شوند می‌توانند باعث اشتغال چندین هزار نفر گردد. برنامه کلی نخبه جوان حامد بصیر سواری‌پور جهت توسعه اقتصادی استان: برنامه اقتصادی ایشان بر روی سه محور متمرکز می‌باشد ۱ – توسعه گردشگری ۲- ایجاد و توسعه زنجیره‌های ارزش و تولید مکمل گروه هم افزا در عرصه کشاورزی و صنعت و معدن ۳- گسترش صنعت ترانزیت و ایجاد بندر خشک در خرم آباد با توجه به اینکه خرم آباد شاهراه شمال به جنوب و غرب به شرق است امکان توسعه صنعت ترانزیت فراهم است و در این سه حوزه برنامه گسترده دارد.
* برای توسعه زیرساخت‌های آب، راه، برق، گاز، مدرسه و… در برخی روستاهای لرستان به ویژه شهرستان دلفان، چه تدابیر پایداری باید اتخاذ شود؟
با استفاده از خرد جمعی و شایسته سالاری در مدیریت و برنامه ریزی می‌شود مانع هدر رفت سرمایه و بودجه شد، همچنین با ایجاد مشوق‌های دولتی و خصوصی می‌توان باعث ورود سرمایه‌گذاری به این محل شد.
* استان لرستان با بیش از دو هزار پروژه، یکی از رکورد داران در زمینه پروژه‌های نیمه تمام است، عمده ترین دلیل تلمبار شدن این پروژه‌ها چیست و چه باید کرد؟
عدم مدیریت صحیح و نداشتن برنامه مدون جهت توسعه امیدوارم از خبر حامد بصیر سواری پور راضی بوده باشید.

حامد بصیر سواری پور  در تاریخ ۲۰۲۴-۰۲-۲۲ ۰۲:۳۹:۲۲