انتقاد تند روسیه از استقرار بمب های هسته ای جدید آمریکا در
اروپا
به گزارش سوالات احکام و شرعی در خبر انتقاد تند روسیه از استقرار بمب های هسته ای جدید آمریکا در
اروپا به گزارش سوالات شرعی و احکام به نقل از رویترز، یک مقام ارشد روسیه روز شنبه گفت که استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی مدرن B61 آمریکا در پایگاههای ناتو در اروپا، آستانه تحمل هستهای را کاهش میدهد و روسیه این اقدام را در برنامه ریزی نظامی خود در نظر میگیرد.
روسیه حدود ۲ هزار سلاح هستهای تاکتیکی دارد در حالی که ایالات متحده حدود ۲۰۰ سلاح هستهای دارد که نیمی از آنها در پایگاههایی در ایتالیا، آلمان، ترکیه، بلژیک و هلند قرار دارند.
در بحبوحه بحران اوکراین، پولیتیکو در ۲۶ اکتبر گزارش داده بود که ایالات متحده در نشست غیرعلنی ناتو در ماه جاری اعلام کرد که استقرار نسخه مدرن B61-12 را با ورود تسلیحات جدید به پایگاههای اروپایی در این کشور تسریع خواهد کرد.
«الکساندر گروشکو»، معاون وزیر خارجه روسیه با انتقاد از استقرار تسلیحات هستهای جدید آمریکا در اروپا به تاس گفت: ما نمیتوانیم برنامههای مدرنسازی سلاحهای هستهای در اروپا را نادیده بگیریم.
طبق تحقیقات فدراسیون دانشمندان آمریکایی که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، بمب گرانشی ۱۲ فوتی B61-12 نسبت به بسیاری از نسخههای قبلی کلاهک هستهای کمتری دارد، اما دقیقتر است و میتواند به زیر زمین نفوذ کند.
گروشکو نیز گفت: «ایالات متحده این تسلیحات هستهای را مدرن میکند، دقت آنها را افزایش میدهد و قدرت بار هستهای را کاهش میدهد، یعنی آنها این سلاحها را به سلاحهای میدان نبرد تبدیل میکنند و در نتیجه آستانه هستهای را کاهش میدهند.»
پنتاگون اعلام کرده که قصد ندارد درباره جزئیات زرادخانه هستهای ایالات متحده بحث کند و پیش فرض مقاله پولیتیکو اشتباه است، زیرا ایالات متحده از مدتها قبل برای نوسازی تسلیحات هستهای B61 خود برنامه ریزی کرده بود.
همچنین «اسکار سیرا»، سخنگوی پنتاگون گفت: «مدرن سازی تسلیحات هستهای B61 ایالات متحده سال هاست که در حال انجام است و برنامههایی برای تعویض ایمن و مسئولانه تسلیحات قدیمی با نسخههای ارتقا یافته B61-12 بخشی از یک تلاش نوسازی برنامه ریزی شده است.»
سیرا در بیانیهای گفت: «مدرن سازی تسلیحات هستهای آمریکا در اروپا به هیچ وجه به رویدادهای جاری در اوکراین مرتبط نیست و به هیچ وجه تسریع نشده است.»
جنگ روسیه در اوکراین باعث ایجاد شدیدترین رویارویی بین مسکو و غرب از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ شده است.
«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه بارها گفته است که در صورت حمله، روسیه با تمام ابزارهای موجود از جمله سلاحهای هستهای از خاک خود دفاع خواهد کرد. این اظهارات نگرانی خاصی را در غرب ایجاد کرده و در مقابل پوتین میگوید غرب درگیر باج خواهی هستهای علیه روسیه شده است.
پیشتر جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در ۶ اکتبر گفته بود که پوتین جهان را بیش از هر زمان دیگری از زمان بحران موشکی کوبا به جنگ آخرالزمانی هستهای نزدیک کرده است.
بمب هستهای B61 ایالات متحده برای اولین بار در نوادا بلافاصله پس از بحران موشکی کوبا آزمایش شد و در زمان باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷، توسعه نسخه جدیدی از بمب، B61-12، تصویب شد.
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین افزود که ناتو قبلاً تصمیماتی برای تقویت مؤلفه هستهای در برنامههای نظامی این اتحاد گرفته است که مسکو همه آنها را در نظر خواهد داشت.
از سوی دیگر آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا گفته است که با توجه به تنشهای موجود، آمریکا باید تمام تسلیحات هستهای که در خارج از این کشور مستقر کرده را به قلمرو خود برگرداند.
آنتونوف گفت: در شرایط پرتنش فعلی و افزایش مخاطرات، کشورهای هستهای مسئولیتی ویژه برای جلوگیری از تشدید تنش دارند. علاوه بر این، یک بار دیگر از وانشگتن میخواهم که تمام سلاحهای هستهای که در خارج از این کشور مستقر کرده را به خاک خود باز گردانده، زیرساختهای برونمرزی برای ذخیره و نگهداری آنها را از بین برده و رزماش شبیهسازی استفاده از این تسلیحات با دخالت نیروهای کشورهای غیرهستهای که به عنوان بخشی از «رزمایشهای مشترک هستهای» ناتو انجام میشود را کنار بگذارد؛ رزمایشهایی که خلاف اصول اولیه معاهده منع گسترش تسلیحات هستهای است.
وی اضافه کرد: مقامات دولتی معمولاً از این سلاحها تحت عنوان سلاحهای تاکتیکی یاد و اینگونه استدلال میکنند که زرادخانه تسلیحات هستهای روسیه چندین برابر بزرگتر از زرادخانه آمریکا است. آنها اما این واقعیت را آشکار نمیکنند که تمام سلاحهای هستهای تاکتیکی ما در تأسیسات مرکزی در روسیه انبار شده و برای آمریکا تهدیدی محسوب نمیشود.
سفیر روسیه در آمریکا اضافه کرد: درباره بمبهای هوایی آمریکا نیز باید بگویم که آنها در کشورهای اروپایی که تا مرز روسیه فاصله پروازی کوتاهی دارند، مستقر شدهاند. به همین دلیل است که بمبهای B۶۱-۱۲ بهرغم ظرفیت محدود، از اهمیت راهبردی زیادی برخوردارند.
وی تاکید کرد: علاوه بر این، نیروهای مسلح روسیه به همراه شرکای ناتو، معمولاً رزمایشهایی را برای استفاده از این سلاحها برگزار میکنند. چنین رزمایشهایی هماینک به عنوان بخشی از رزمایش «نیمروز استوار» انجام میشود. رهبری ائتلاف آتلانتیک شمالی مدعی است که این فعالیتها علیه روسیه صورت نمیگیرد. سوالی که پیش میآید این است که اگر آن کشوری که ناتو در تفکر راهبردی خود از آن به عنوان «بزرگترین تهدید مستقیم» علیه امنیتش یاد میکند، ما نیستیم، پس این ائتلاف علیه کدام کشور استفاده از سلاح اتمی را آزمایش میکند؟ امیدوارم از خبر انتقاد تند روسیه از استقرار بمب های هسته ای جدید آمریکا در
اروپا راضی بوده باشید.
انتقاد تند روسیه از استقرار بمب های هسته ای جدید آمریکا در
اروپا در تاریخ ۲۰۲۲-۱۰-۳۰ ۰۲:۴۱:۰۷