لرستان به وقت گل و گلاب؛ ظرفیتی برای اشتغال و درآمد
به گزارش سوالات احکام و شرعی در خبر لرستان به وقت گل و گلاب؛ ظرفیتی برای اشتغال و درآمد سوالات شرعی و احکام – گروه استانها: با فرا رسیدن خرداد ماه، عطر گل و گلاب در مزارع لرستان میپیچید، شرایط ویژه اقلیمی و آبی و خاکی، این استان را برای تولید گل محمدی مستعد کرده به طوری که هفت شهرستان لرستان ظرفیت تولید این گل را دارند.
پیچیدن عطر گل محمدی در گلستانهای لرستان
برای «گل دهی» گل محمدی دمای بین ۲۰ تا ۲۱ درجه سانتی گراد نیاز بوده که این دما در فصل «گل دهی» و برداشت گل محمدی لرستان به خوبی تأمین میشود و همین عامل باعث میشود که گل محمدی در گلستانهای سطح استان لرستان از نظر رنگ، اسانس، میزان مواد معطره و موثره از کیفیت بسیار خوب و بالایی برخوردار باشد.
مقاومت در برابر خشکی، اشتغال بالا، هزینه کم و بازدهی بالا و پرورش در اراضی کم بازده، گل محمدی را در لرستان اقتصادی کرده است، این گل نیاز کودی و آبی بسیار کمی دارد و هر هکتار میتواند زمینه اشتغال ۲۱ نفر در استان را فراهم کند.
برداشت ۱۷۰ تن گل محمدی در بروجرد
جواد گودرزی مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به برداشت گل محمدی در شهرستان بروجرد، اظهار داشت: متوسط برداشت گل محمدی در این شهرستان در هر هکتار ۲.۵ تن است.
وی عنوان کرد: در مجموع ۱۷۰ تن گل محمدی در این شهرستان برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد، بیان داشت: از هر پنج تا شش تن گل محمدی در شهرستان بروجرد، یک کیلو اسانس گل محمدی تولید میشود.
گودرزی، تصریح کرد: پیش بینی میشود که از مجموع ۸۳ هکتار از مزارع گل محمدی شهرستان بروجرد، ۱۷۰ تن گل محمدی برداشت شود.
لزوم ایجاد کارخانهها و کارگاههای فرآوری گل محمدی در دلفان
سید سعید حسینی مدیر جهاد کشاورزی دلفان نیز در خصوص اهمیت کشت گل محمدی و ضرورت فرآوری گل محمدی در شهرستان اظهار داشت: با توجه به شرایط خشکسالی و لزوم تغییر الگوی کشت و همچنین با توجه به سیاست وزارت مبنی بر عدم کشت محصولات آب دوست ضرورت دارد که کشتهای جایگزین به کشاورزان توصیه شود.
وی افزود: یکی از کشتهایی که از لحاظ اقتصادی قابل رقابت با محصولات آبدوست است کشت گل محمدی است، گل محمدی گیاهی کم آب و مقاوم به خشکی و قابل کشت در اراضی شیبدار و کم بازده است.
مدیر جهاد کشاورزی دلفان، بیان داشت: به دلیل عدم وجود کارخانجات و کارگاههای فرآوری گل محمدی تولیدی شهرستان به خارج از شهرستان منتقل و لذا ضرورت دارد که کارگاهها و کارخانجات گلاب گیری و اسانس گیری راه اندازی و فعال شوند در این صورت ارزش اقتصادی تولیدات کشاورزان حداقل دو برابر خواهد شد.
حسینی، افزود: شرایط توسعه این محصول در شهرستان فراهم است و از سرمایهگذاران برای سرمایه گذاری در امر فرآوری گیاهان دارویی به خصوص گل محمدی دعوت به عمل آوردند.
کاشت ۲۱۰ هکتار گل محمدی در الیگودرز
عباس امرایی مدیر جهاد کشاورزی الیگودرز نیز در سخنانی، اظهار داشت: در شهرستان الیگودرز ۲۱۰ هکتار گل محمدی کشت شده است.
وی عنوان کرد: گونههایی که در مزارع گل محمدی شهرستان الیگودرز کشت شده، «آذران» و «قمصر» است.
مدیر جهاد کشاورزی الیگودرز، تصریح کرد: عملکرد گل محمدی در شهرستان الیگودرز بین ۳.۵ تا چهار تن در هر هکتار است.
امرایی با بیان اینکه به ازای هر چهار تن گل محمدی حدود یک لیتر اسانس میتوانیم برداشت کنیم، گفت: چون این اسانس کیفیت خیلی بالایی دارد، اگر بتوانیم آن را فرآوری و در کارخانههای تولید اسانس را ایجاد کنیم شاهد ایجاد اشتغال و دوری از خام فروشی این گل خواهیم بود.
افزایش سالانه ۱۰ هکتار به سطح اراضی گل محمدی در لرستان
محمدحسن کیانی فر معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این رابطه، اظهار داشت: بیش از هزار هکتار از ارضی لرستان به کشت گل محمدی اختصاص پیدا کرده است.
وی گفت: در حال حاضر میانگین تولید گل محمدی در لرستان دو هزار تن است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه افزایش سطح زیر کشت این محصول جز اولویتهای این سازمان است، تصریح کرد: سالانه حداقل ۱۰ درصد به سطح زیر کشت گل محمدی در استان اضافه میشود.
کیانی فر، ادامه داد: تسهیلاتی که سازمان جهاد کشاورزی در بخش باغبانی به متقاضیان کشت گل محمدی اختصاص میدهد، شامل توزیع نهال رایگان، چاله کنی به صورت مشارکتی، ایجاد کارخانههای زنجیرهای به صورت ارزشی و… است. امیدوارم از خبر لرستان به وقت گل و گلاب؛ ظرفیتی برای اشتغال و درآمد راضی بوده باشید.
لرستان به وقت گل و گلاب؛ ظرفیتی برای اشتغال و درآمد در تاریخ ۲۰۲۳-۰۶-۱۷ ۰۲:۳۸:۵۶