عکاسان کدام مسیرها را برای عکاسی پیاده روی اربعین انتخاب
کنند؟

به گزارش سوالات احکام و شرعی در خبر عکاسان کدام مسیرها را برای عکاسی پیاده روی اربعین انتخاب
کنند؟
به گزارش خبرنگار سایت احکام، مهدی بخشی عصر شنبه در کارگاه تجربیات عکاسی اربعین که از سوی کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین و تحت عنوان به وقت اربعین در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد اظهار داشت: از جمله دغدغه عکاسان در راهپیمایی اربعین، انتخاب مسیر برای عکاسی است تا بتوانند تصاویری جذاب از این بزرگترین اجتماع بشری را ثبت و ضبط کنند.
وی بیان داشت: هنرمندان عکاس که برای اولین بار قصد حضور در پیاده روی اربعین دارند و می‌خواهند در این مسیر عکاسی کنند، باید به این موضوع توجه داشته باشند که انتخاب همراه در این سفر بسیار مهم است و اگر با افرادی که دغدغه عکاسی ندارند همسفر شوند، شرایط برای کار عکاسی آنان سخت می‌شود.
عکاس سوالات شرعی و احکام بیان داشت: به دلیل شدت گرمای عراق در سالهای اخیر، پیش بینی می‌شود که از حوالی ۱۱ صبح تا حداقل ۴ عصر شرایط برای عکاسی مساعد نباشد، چرا که از طرفی زائران به دلیل گرمای هوا، این ساعت‌ها را به استراحت می‌پردازند و از سویی دیگر شدت آفتاب مانع از ثبت تصاویر مطلوب می‌شود.
وی اضافه کرد: بیشترین ساعاتی که زائران به پیاده روی می‌پردازند، بعد نماز اقامه صبح و همچنین عصر و برخی‌ها نیز به صورت شبانه طی طریق می‌کنند.
بخشی، با اشاره به مسیرهای متعدد پیاده‌روی اربعین در عراق به سمت کربلای معلا گفت: مسیر نجف به کربلا از معروف ترین مسیرهای راهپیمایی اربعین است که بسیاری از زائران ایرانی این مسیر را برای رسیدن به کربلا انتخاب می‌کنند و امکانات پذیرایی و اسکان در تمامی این مسیر فراهم است.
وی گفت: از جاذبه‌های این مسیر برای عکاسی، حضور زائران بین الملل، حضور خانوادگی زائران و برپایی موکب‌های ایرانی با اجرای برنامه‌های خدماتی و فرهنگی است که عکاسان می‌توانند تصاویری از جلوه‌های این مسیر را ثبت کنند.
مدیر سوالات شرعی و احکام استان قم با بیان اینکه از جمله بهترین مسیرها برای عکاسی در اربعین، طریق العلما است ابراز داشت: در دوران رژیم بعث که پیاده روی اربعین ممنوع بوده، علما و متدنین به صورت مخفیانه و از دل نخلستان‌های این مسیر، برای رفتن به کربلا استفاده می‌کردند تا مورد شناسایی قرار نگیرند.
وی اضافه کرد: این مسیر به دلیل عبور از دل نخلستان و همچنین عبور از کنار رود فرات جاذبه‌های بسیاری برای عکاسی دارد.
بخشی، با بیان اینکه برای رسیدن به طریق العلما باید از میدان ثوره العشرین شهر نجف به سمت کوفه و مسجد سهله حرکت کنیم افزود: مقابل مسجد سهله و منطقه زرگه آغاز مسیر طریق العلما است و اهالی این روستا در دو طرف با برپایی موکب هایی از زائران پذیرایی می‌کنند که حضور کودکان و نوجوانان در جهت خدمت به زائران، بسیار پررنگ است و جلوه‌های زیبایی برای انعکاس ارادت عراقی‌ها به زائران را می‌بینیم.
مدیر سوالات شرعی و احکام استان قم ادامه داد: بعد از پیشروی چند کیلومتری از روستای رزگه به سمت کربلا، به یک دوراهی می رسیم که سمت راست به طریق العلما و سمت چپ به مسیر اصلی نجف به کربلا راه دارد.
وی اضافه کرد: تقریباً یک سوم زائرانی که به این دو راهی می رسند به سمت طریق العلما حرکت می‌کنند و مابقی افراد نیز پس از ۶ کیلومتر پیاده روی به جاده اصلی نجف به کربلا می رسند.
وی با بیان اینکه در طریق العلما موکب‌های به مراتب کمتری از مسیر اصلی نجف به کربلا وجود دارد ابراز داشت: در این مسیر تنها یک کوکب ایرانی به چشم می‌خورد که جمعی از جوانان قمی آن را با مشارکت اهالی منطقه برپا کرده اند و این موکب در واقع مصداق بارزی از یک موکب مشترک ایرانی و عراقی است که از سال ۹۵ تاکنون به زائران خدمات می‌دهند و ارتباط اهالی منطقه با جوانان ایرانی این موکب نیز به قدری گسترده است که در طول سال برای زیارت و امور درمان خود به قم سفر می‌کنند و جوانان قمی این موکب نیز برای آنان شرایط اقامت و امور درمان آنان را دنبال می‌کنند.
عکاس سوالات شرعی و احکام، پذیرایی ساکنان آن سوی شط فرات با تردد از طریق قایق و همچنین خدمت رسانی زنان و دختران منطقه به زائران و همچنین غروب آفتاب در پس نخلستان در طریق العلما را از سوژه‌های جذاب عکاسی در این مسیر برشمرد.
وی عنوان داشت: پس از رسیدن به پل کفل، مسیر سمت راست به شهر کفل و حله و مسیر سمت چپ به عمود ۳۵۰ در جاده اصلی نجف به کربلا راه دارد که مسیر کفل به طریق سبایا نیز معروف است.
بخشی گفت: روایت شده که کاروان اسرای کربلا را برای انتقال به کوفه و شام از این مسیر عبور دادند و به همین دلیل بسیاری از خانم‌های عراقی این مسیر را برای پیاده روی به سمت کربلا انتخاب می‌کنند و بیش از ۷۰ درصد مسیر سبایا را خانم‌ها تشکیل می‌دهند که این امر نیز سوژه خوبی برای عکاسی به خصوص برای بانوان عکاس است.
وی عنوان داشت: مسیر حله و طویریج به کربلا نیز از جمله مسیرهایی است که عراقی‌ها با پای پیاده خود را به کربلا می‌رسانند و این مسیرها با حدود ۳۰ کیلومتر کوتاه‌ترین جاده به کربلا است که در این مسیر زائران ایرانی بسیار اندک هستند و این طریق نیز جذابیت‌هایی برای عکاسی دارد.
بخشی، با بیان اینکه مرقد بی بی شریفه دختر امام حسن مجتبی (ع) نیز در ۹ کیلومتری حله قرار دارد بیان داشت: در بین عراقی‌ها بی بی شریفه به طبیب اهل بیت (ع) شهرت دارد و بسیاری افراد برای شفای بیماران خود به این حرم متوسل می‌شوند.
مدیر سوالات شرعی و احکام استان قم عنوان داشت: در اطراف حرم بی بی شریفه بنرها و دست نوشته‌های تشکر بسیاری از بابت اجابت دعا و شفا یافتن مریضان دیده می‌شود و این رسم عراقی‌ها است که هر بیماری شفا پیدا می‌کند بنری در اطراف این حرم نصب می‌کنند.
وی افزود: یکی از سرمایه داران عراقی نیز پس از آنکه بیمارش با توسل به بی بی شریفه شفا یافت نذر کرد که هزینه ضریح ایشان را بپردازد و این سفارش را به هنرمندان اصفهانی داد و آنان نیز بعد از ۵ سال ضریح این بانو را ساختند و هم اکنون در حرم ایشان نصیب شده است.
بخشی، با بیان اینکه از دیگر مسیرهای پیاده روی اربعین، مسیر کاظمین به کربلا است بیان داشت: این مسیر به نام طریق مسیب معروف است که از منطقه اسکندریه و در دل نخلستان عبور می‌کند و فضای روستایی دارد و اغلب اهالی منطقه که به کار کشاورزی و دامداری مشغول هستند در ایام پیاده روی اربعین با برپایی موکب از زائران پیاده پذیرایی می‌کنند که نوع پذیرایی آنان، حضور عراقی‌ها و فضای دست نخورده این منطقه نیز برای عکاسان، سوژه‌هایی خوبی به دنبال دارد. امیدوارم از خبر عکاسان کدام مسیرها را برای عکاسی پیاده روی اربعین انتخاب
کنند؟
راضی بوده باشید.

عکاسان کدام مسیرها را برای عکاسی پیاده روی اربعین انتخاب
کنند؟  در تاریخ ۲۰۲۳-۰۸-۲۰ ۰۲:۳۸:۰۸