انتفاضه جدید اسرای فلسطینی چه مختصاتی دارد؟
به گزارش سوالات احکام و شرعی در خبر انتفاضه جدید اسرای فلسطینی چه مختصاتی دارد؟ سوالات شرعی و احکام- گروه بینالملل: موضوع اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم اشغالگر صهیونیستی از بزرگترین مسائل حقوق بشری در جهان معاصر است که تحت سیاست معیارهای دوگانه کشورهای غربی متأسفانه توجهی به آن نمیشود.
رژیم صهیونیستی از ابتدای اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸ از ابزار بازداشت و اسارت فلسطینیان به عنوان عاملی برای توقف مبارزات آنها در کنار دیگر راهکارها نظیر قتل عام، تبعید و آوارهسازی استفاده کرده است.
اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی طی دهههای اخیر اما از پا ننشسته و همواره در بزنگاههای مختلف به مقابله و رویارویی تمام عیار با اشغالگران سرزمین خود برخاستهاند.
این امر با وجود خطرات شدید ناشی از حملات نظامیان صهیونیست و بیدفاع بودن آنها در برابر این تهاجمات رخ داده امری که عزم و اراده قوی آنان برای پیروزی نهایی و رهایی فلسطین از لوث اشغالگران را نمایان ساخته است.
در سالهای اخیر با مجاهدتهای اسرای برجسته فلسطینی نظیر شهید خضر عدنان، راهکار اعتصاب غذا به شیوهای مبارزاتی مبدل گشته است که توانسته صدای مظلومیت این اسرا را به جهانیان برساند.
اسرای فلسطینی در مبارزات خود در عمق اراضی اشغالی همواره از این راهکار استفاده کرده تا بتوانند مطالبات بر حق خود را که در اصول بین الملل تضمین شده، محقق سازند.
آماری از اسرای فلسطینی
مؤسسه اسرای فلسطین در گزارشی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی ۵۰۰۰ فلسطینی را به اسارت درآورده که در میان این اسیران ۳۱ زن فلسطینی در زندان دامون و ۱۶۰ کودک فلسطینی در زندانهای عوفر، مجدو و دامون، زندانی شدهاند.
قدیمیترین اسرا که پیش از توافقنامه اسلو بازداشت شدهاند، ۲۳ تن هستند که در میان آنان محمد الطوس بیشترین مدت اسارت را طی کرده و از سال ۱۹۸۵ در زندانهای رژیم صهیونیستی به سر میبرد.
۱۱ تن از ۵۰۰۰ اسیر فلسطینی در بند زندانهای رژیم صهیونیستی، در جریان قرارداد تبادل اسرای وفاء الأحرار در سال ۲۰۱۱ آزاد شدهاند؛ اما در سال ۲۰۱۴ مجدداً به اسارت رژیم صهیونیستی درآمدهاند. این ۱۱ اسیر فلسطینی از جمله ۲۳ اسیر بازداشتی قبل از توافقنامه اسلو هستند و قدیمیترین آنان نائل البرغوثی است که ۴۳ سال از عمر خود را در زندانهای رژیم صهیونیستی سپری کرده و از این ۴۳ سال، ۳۴ سال را به شکل پیاپی در زندانهای این رژیم به سر برده است.
همچنین مؤسسه اسرای فلسطین اعلام کرد که از سال ۱۹۶۷ تاکنون ۲۳۷ اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند و جدای از این آمار، صدها آزاده فلسطینی نیز در نتیجه عوارض بیماریهایی که به دنبال اسارت در زندانهای رژیم صهیونیستی بدان مبتلا شدهاند، پس از آزادی به شهادت رسیدهاند.
رژیم صهیونیستی از تحویل پیکر ۱۲ شهید اسیر فلسطینی به خانوادههایشان خودداری میکند که آخرین مورد آن شهید خضر عدنان از فرماندهان جنبش جهاد اسلامی است.
۷۰۰ اسیر فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی نیز با بیماریهای گوناگون دستوپنجه نرم میکنند و نیازمند مراقبتهای پزشکی دقیق هستند. از بین این اسرای بیمار، حداقل ۲۴ تن به سرطان مبتلا شدهاند.
۱۲۰۰ اسیر فلسطینی در بازداشت بدون محاکمه
مرکز مطالعات اسرای فلسطینی اعلام کرد شمار اسرای اداری (بازداشت شدگان بدون محاکمه و تفهیم اتهام) در زندانهای رژیم اشغالگر اخیراً به شکل قابل توجهی افزایش یافته و به حدود ۱۲۰۰ اسیر رسیده که بالاترین میزان از ۳۴ سال گذشته تاکنون است.
این مرکز فلسطینی اعلام کرد رژیم صهیونیستی طی دو سال گذشته به شدت شمار اسرای اداری را افزایش داده اند بطوریکه طی سال گذشته ۲۴۰۰ حکم و از آغاز سال جاری تاکنون نیز بیش از ۱۲۳۰ حکم اداری صادر شده است اقدامی که شمار اسرای اداری را از سالهای انتفاضه اول به طور بیسابقه ای افزایش داد.
ریاض الاشقر محقق و مدیر مرکز توضیح داد شمار اسرای اداری از سال ۱۹۸۹ بالاترین میزان بوده است به طوریکه تعداد این اسرا، در آن زمان به بیش از ۱۷۰۰ اسیر رسید در حالیکه شمار آنها طی سالهای انتفاضه الاقصی در ماه آوریل ۲۰۰۳ به حداکثر خود یعنی ۱۱۴۰ زندانی رسید.
الاشقر اعلام کرد کمیته زندانیان اداری به رایزنیها و جلسات خود برای اعلام تاریخ اعتصاب غذای زندانیان اداری ادامه میدهد. این اعتصاب غذا در اعتراض به تشدید سیاست خودسرانه رژیم اشغالگر علیه آنان است سیاستی که آنها را بدون هیچ اتهام یا محاکمهای برای مدتی نامعلوم در بازداشت نگه میدارد.
وی رژیم اشغالگر را به استفاده از سیاست بازداشت اداری به عنوان مجازات دسته جمعی مردم فلسطین برای شکستن اراده آنها و توقف مقاومتشان و سو استفاده از قوانین بین المللی- که بازداشت اداری را به طور استثنایی و با محدودیتهای شدید در چارچوب ملاحظاتی ویژه مجاز میداند- متهم کرد.
مرکز مطالعات فلسطین اعلام کرد مدت زمان بازداشت بیش از ۷۵ درصد اسرای اداری در زندانهای رژیم اشغالگر چیزی بین ۲ تا ۶ ماه تمدید شده است و اکثر آنها اسرای آزاده شدهای هستند که قبلاً بازداشت بوده اند و سالها در زندانهای رژیم اشغالگر سپری کرده اند و این رژیم آنها را به بهانههای بی اساس مجدد بازداشت کرده است و برای آنها احکام بازداشت اداری صادر کرد از جمله برخی از این افراد بیش از ۸ بار بازداشت شده اند.
الاشقر تصریح کرد: در میان زندانیان اداری ۳ زن و ۱۴ خردسال و دو معاون و یک وزیر سابق و نیز دو زندانی مبتلا به سرطان و تعدادی سالمند بالای ۶۰ سال وجود دارند. وی از امضا کنندگان پیمانهای بین المللی مربوط به حقوق مدنی و سیاسی و نیز کنوانسیون چهارم ژنو خواست برای توقف جنایات علیه زندانیان فلسطینی مداخله کنند و به پیروی از مفاد پیمانهای بین المللی محدودیتهای شدیدی برای اعمال بازداشت اداری وضع نمایند وی همچنین حمایت از فعالیت زندانیان اداری و کمک به آنها را در هر گونه حرکت تشدید کننده آتی خواستار شد.
انتفاضه جدید اسرا چه مختصاتی دارد؟
باشگاه اسیر فلسطین اوایل هفته جاری اعلام کرد که اسرای فلسطینی از روز هجدهم ژوئن جاری (۲۸ خردادماه) اعتصاب غذای دستهجمعی برای مقابله با سیاست جنایتکارانه صهیونیستی «بازداشت موقت» را تحت شعار «انقلاب آزادی؛ انتفاضه اسرای تحت بازداشت موقت» آغاز خواهند کرد. نام این پویش سراسری به خوبی بیانگر اهمیت بالای آن در تاریخ مبارزات اسرای فلسطینی است.
کمیته اسرای تحت بازداشت موقت فلسطین نیز با صدور بیانیهای از آماده شدن اسرای فلسطینی در تمامی زندانها برای ورود به اعتصاب غذای سراسری خبر داد.
کمیته مذکور اشاره کرد که اسرای فلسطینی در تمامی زندانهایی که اسرای تحت بازداشت موقت در آنجا نگهداری میشوند، قرار است در این اعتصاب غذا که از ۱۸ ماه ژوئن جاری آغاز خواهد شد، شرکت کنند.
باشگاه اسیر فلسطین اخیراً اعلام کرد که سازمان زندانهای صهیونیستی شماری از اسرای تحت بازداشت موقت را احضار کرده و به آنها نسبت به مشارکت در این اعتصاب غذا هشدار دادهاند.این مرکز حقوقی اشاره کرد که رژیم صهیونیستی تلاش میکند تا اسرای تحت بازداشت موقت را تحت فشار قرار دهد و مانع از شرکت آنان در نبرد اعتصاب غذا شود.
بازداشت موقت راهکاری است که رژیم صهیونیستی از آن برای طور عامدانه برای تمدید مدت اسارات اسرای فلسطینی استفاده میکند و با توجیه این مساله که این قوانین را در دادگاههای خود به تصویب رسانده، از پاسخگویی در قبال آن خودداری میکند.
در واقع ترفندهایی نظیر بازداشت موقت، بازداشت اداری و قوانینی از این دست، قوانین ابتکاری صهیونیستها در راستای تشدید فشار علیه فلسطینیان و ایجاد مانع در برابر مبارزات آنهاست، امری که برخلاف همه قوانین حقوق بشری پذیرفته شده قرار دارد.
اسرای فلسطینی نیز با درک این واقعیت، طی سالهای اخیر وارد نبردی جدی و همه جانبه علیه این قوانین ضدبشری صهیونیستها شدهاند و با مایه گذاشتن از جان خود از هیچ فداکاری در این مسیر دریغ نورزیدهاند.
فرجام کلام
شهید خضر عدنان به عنوان اسطوره مقاومت اسرا در زندانهای رژیم صهیونیستی چهل روز پیش، در نهایت پس از ۸۶ روز اعتصاب غذا در اعتراض به تمدید بازداشت بیدلیل خود از سوی سازمان زندانهای رژیم صهیونیستی در اثر تشدید وضعیت جسمانیاش به شهادت رسید.
وی در وصیتنامه خود بر لزوم ادامه مبارزات ملت و اسرای فلسطینی تاکید ورزد و نوشت: به پیروزی از جانب خداوند اطمینان داشته باشید. فلسطین سرزمین خداوند و از آن ماست. هرچقدر اشغالگران به جنایات خود و ظلم و ستمشان ادامه دادند شما ناامید نشوید. پیروزی از جانب خدا نزدیک است.
براین اساس به نظر میرسد اسرای فلسطینی به تاسی از مبارزات طولانی شهید خضر عدنان، پویش جدید اعتصاب سراسری خود را کلید خواهند زد تا با اقدام جمعی خود رژیم صهیونیستی را مجبور به پذیرش مطالبات خود کنند، تحریکات این روزهای سازمان زندانهای رژیم صهیونیستی در راستای ارعاب اسرای فلسطینی با هدف عدم پیوستن آنها به این پویش دسته جمعی به خوبی از حجم نگرانیهای آنها از این اقدام حکایت دارد. امیدوارم از خبر انتفاضه جدید اسرای فلسطینی چه مختصاتی دارد؟ راضی بوده باشید.
انتفاضه جدید اسرای فلسطینی چه مختصاتی دارد؟ در تاریخ ۲۰۲۳-۰۶-۱۴ ۰۲:۳۷:۳۶